Saturday, June 4, 2011

tutorial link hover

entri kali ni kita buat tutor . 1st tyme nak ajar orang . ni sebenarnya permintaan dari cik princess pinky .
 tapi aku tak la bape pkar . aku blaja ni pon dari cik scya . dia yang byk membantu aku taw.

ok, jop cuba ikut apa yang di ajar :

1)mula-mula dekat Dashboard--->Design--->edit HTML

2) carik code "a:hover { " 
 ( kalau susah nak carik , tekan CTRL+F pastu paste kan code tuh )

3) pas dah jumpa , code bawah ni di copy then paste kan kat bawah a:hover{ :


color:#FF6699; background:url(YOUR LINK HOVER CODE) ;background-repeat: repeat;text-decoration:none;}

4) then , gantikan tulisan warna merah tu dengan code yang korang nak . aku sediakan dua je , selebihnya cari kat glitter-graphic ke . okei ?
http://dl3.glitter-graphics.net/pub/2584/2584703nmxlrwjjpf.gif






http://dl6.glitter-graphics.net/pub/633/633676kadofcjhes.gif

10 comments:

Princess Pinky said...

cehh. hehe. thnx awak :)

lilypelangi said...

sme2 :)

alif haris said...

tq for da tutorial :D

lilypelangi said...

awk pon try la buat ye alif :)

Scya Lollita said...

err trimas 4 mention (:

**terharuu sobsobsss haha

M Fizan said...

wahh..rjin dy buat tutorial...nti leh femes mcm cik lyssa :D

lilypelangi said...

cik scya :

awk yg byk tlg sy dlm blog nie . maceh :)

lilypelangi said...

Mfizan : hehe . baru stu tutor la . lom pames ag . hehe

faidah misnan said...

comel2 . . .
good tuto . :))

lilypelangi said...

thanx faidah . awk try lar :)