Monday, June 6, 2011

sakit otak !


berGAYA tak ? hee . smart tak aku pakai "raiben" ? ensem tak ??? haha . cam poyoooooooooooos~~ je kan kan kan ! nie abg long aku punya . aku pinjam jap nak kua . hohoho . okei . sebenarnya bukan aku nak cerita psal nie . hoho . malam ni aku nak merepek sat . jop try sejauh mana aku ley merepek . sambil-sambil tu jemput la makan kerepek ye . tapi self-service la k ? uhuk uhuk .

okei . ini gambar time otw pergi GIANT . giant paling dekat aku ley g dekat shah alam . sebelah stadium shah alam lar . hee . da lama gak aku tak pergi sana . aku sejak-sejak cuti nie mana de kua rumah sangat .  anak jadi anak dara mithali taw ta . duk terperuk dalam rumah . hoho . ye la . nak kua payah . tak ada kenderaan . lagipun my mom selalu cakap " alang-alang adik kat uma ni , tak yah la keluar . teman la umi " . huhu . aku pon duduk je rumah . teman mak aku . baek tak aku ? wee~ perasan sungguh aku ni . ahaa .

masa kat giant tadi aku tak beli banyak barang pon . aku jalan-jalan je dengan parents aku . ramai gak orang malam isnin eyh . barang-barang pon tak banyak yang offer . haha . perkara yang paling aku suka bila keluar dengan mak ayah aku . aku dengan ayah aku akan cari promoter makanan and minuman . kt giant tu banyak . haha . memang kenyang dapat makan free . kononnye teruja la dengan makanan tu . padahal da selalu rasa . ala , setakat naget-naget dengan air susu and oren . tak kan ta pernah rasa kan ? hehe . nakal tak kami ? ehekekeke . 

tapi yang buat sakit otak sakit mata bila orang melayu kita sendiri berpakaian yang dahsyat . maap la . bukan aku nak tunjuk baek . aku ni pon bukan la perfect sangat . tapi aku rasa malu gak la bila gades melayu pkai legging . da la potongan badan tuh terlalu mantop . lau lelaki tengok memang ley tergoda la . ishk2 . maap la . kadang-kadang pasangan yang da berkahwin pon dia biakan jer isteri pkai legging kt public . err . patut kah ? biar pon yg pkai tudung or free hair  . tolong lar jangan pakai legging kt public . sakit otak aku tengok . maap la kalau ayat aku nie melampau . aku hanya lah manusia biasa . mudah-mudahan di jauhkan lah dari perkara-perkara macam ni . 


 


46 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Adeiii..ada gak yg berfesyen mcm ni erk..pelik2.. ;)

Haruuta Chan said...

Ramai doh orang pakai legging, paling tak bla pkai legging t- shirt pras punggung. memang show off ah =A=
memalukan gila!

Cik Ezy said...

kebetolan mlm td kat giant jgk..
tp giant kuala ganu..
jmpe jgk wanita yg pakai legging..
rase nk amek gmbo je..
huhu..
seksi tp pakai tudung..
aduhai..

apik pehe said...

hehehe..comel sangat ker pakai legging?macam nk tido malam jer..hehehe

lilypelangi said...

lily : fesyen skg memang pelik2 lar . huhu

lilypelangi said...

haruuta chan : taw ta pe . semalam yg aku tgk tuh budak nya pkai tshirt pras punggung . memang cekci ! err

lilypelangi said...

cik ezy : memang da jd trend budak2 pkai legging kt public . seram jer . hoho

lilypelangi said...

apik pehe : mne de comel . pelik ada lah . huk2

Heidi Shafiq said...

nak cantik tu boleh.. tp jgn la tunjuk kebodohan.. kan.. :)

muhamad hanif said...

alaa,,biarlah..

bukn selalu aku cuci mata..HAHAHAHHAA

ain revival said...

hmmm..mungkin terasa diri sgt comel..wexx

Aisyah Aina said...

pakai legging memang trend sekarang untuk orang yang tak tau malu XD

miss lady said...

saya setuju. tutup aurat bukan sekadar ada lapisan baju. kalau bajunya jarang, ketat macam legging tu, tetap nampak bentuknnya. aurat tu ditutup bentuknya dan warnanya.

miss.Addin said...

hee perempuan pakai legging pergi giant > perkara biasa dah sekarang kan HUHU

M Fizan said...

btol2..legging is so bad..hehe

lilypelangi said...

heidi syafiq : memang jelas sgt kebodohannye . .

lilypelangi said...

hanif : ko memang suka menda2 nie . hahaha . tape . ak phm

lilypelangi said...

ain revival : mne dtgnya comel lau pakai cm tu . huhu

lilypelangi said...

aisyah aina : orang yg tataw malu je brani pkai cm tu . huhu

lilypelangi said...

miss lady : btul kata awk ^__^

lilypelangi said...

m.addin : trend yg slah sisi agama tu . hoho

lilypelangi said...

m.fizan : very very very bad~~

MamaEma said...

pakai legging lagi nampak keseksiannya dari pakai jeans...

lilypelangi said...

mamaEma : memang seksi abes lar . huhuhh

fadh leyanie said...

seksi dunia..seksa di akhirat...haha

deeya said...

tak pernah pun pakai legging nie .. ape rase haa ? tngok orang pakai pun alu taw .. huhu ~

lilypelangi said...

fadh : memang terseksa nanti . ahaha

lilypelangi said...

deeya : orang pakai legging dlm kain lor . huhu

Lieyda said...

hodohla pakai legging cmni

lilypelangi said...

taw ta pe leiyda~

faiz said...

kalo pkai legging dh mcm xtutup aurat

adwafarahin said...

mmg x sesuai wanita bertudung berlegging lg pon haram kan

haihh.memalukan dri sendri je nnt

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

susah la nak cakap pasal benda cam ni.... sebenarnye sume dah tau pasal hukum hakam nye kn

amna said...

mengoda i tgk kaki tu..
saya pun suka p giant sbb banyak gila makanan free nak nak air!~

lilypelangi said...

faiz : cm ne nak tutp aurat lau da ketat2 tuh

lilypelangi said...

adwa : sgt memalukan~ :p

lilypelangi said...

taufiq : mereka amek ringan tentang suma nie .

lilypelangi said...

amna : makanan free memang sedap . hehe

teha said...

rmai sngt dh sekarng nie org pkai yg pakai tudung pakai legging.. adoii ~

zati embong said...

x risau ke kalau legging 2 terkoyak ke ape ke?nipis kot.hihi

apik pehe said...

hahaha..bek takyah pakai paper..kn kn kn

alif haris said...

betul3 .. sy tension betul klu jalan belakang pmpuan yg pkai fesyen jijik ni .. arghh

Papa Mifz said...

atas bertudung...bawah pakai ketat2..x sesuai...

Nasriq said...

hik hik hik... aku suka kalu mengiyurkan... tapi kalau macam gajah dipakaikan seluar baik tak payah...

chemay said...

orang islam sekarang lagi dasat dari orang kafir
-.-

kokser kokdam said...

memang menyakit kn mato sbb duk tenung.. eheh