Saturday, June 11, 2011

campur baur . err~

cuti sekolah sudah hampir ke penghujungnya . cepat sungguh masa berlalu . tak sedar pon . tup-tup cuti sekolah da abes . walaupon aku still cuti sampai bulan sembilan tapi aku terasa gak la . time cuti sekolah ada gak la kawan-kawan aku teman aku nie . bila cuti sekolah da abes , masing-masing fokus kat buku lak . abang long aku pon dah balek sarawak da . sobsobsob . sedihnya lar . teringat pulak abang long sempat ajar tarian ketam dia , hehe . nakal kan ? ngee . seronok betul bila ahli keluarga berkumpul . walaupon sikit tapi meriah . ahaa . semalam abang long da berangkat ke serawak . flightnya kul 7pagi . dia turun ke bintulu . pasti amek bas pergi ke seratok . kereta yang baru dia beli tu, hari selasa nanti baru hanta ke pelabuhan klang . hoho . sepanjang cuti sekolah ni juga ada cozen aku dari Meru datang rumah . tidoe sini . dia minta aku jadi cikgu dia . huhu . aku ni da la ta berapa pandai nak mengajar orang . memang terkial-kial gak la aku mengajar dia . tahun ni dia SPM . dia kata nak ikut jejak langkah aku . uhuk-uhuk . segan lak tetiba . aku ni bukan la hebat sangat pon . aku budak biasa-biasa je . hee . ok , dia duduk kat sini dalam empat hari . dua hari je blaja gn saya . selebihnya on9 and layan movie korea n jepun .  . kalau mak dia taw memang abes lah dia kena . hakhakhak .

poyo je belajar . . padahal~
.
.
.
kitorang main pakai-pakai inai and
.
.
.
.maen conteng-conteng buku . hehe

100611 . tarikh keramat . heehehe . keramat la sangat . takde la . tarikh demikian , ada tiga perkara yang aku nak cerita ni .

satu : kakak kepada kawan baek aku ciksitikoshbalqish kahwen . rumahnya di segamat johor . mereka jemput aku datang . tapi alahai~ sayang . jauh sangat dari tempat aku . lagi pon ayah aku busy lar . so tak de siapa nak hanta aku ke johor tu . to kak nani~ selamat pengantin baru ye! maap la sy ta dapat datang . hoho

dua : tarikh demikian genaplah setahun-tiga-bulan aku bersama si amar . alhamdulillah . but still terlalu awal kan ? ngee . semalam dia mula cuti . tempat blaja dia kat perak . so , dari perak dia terus singgah rumah aku . katanya rindu sangat dengan aku . tak sabar-sabar nak jumpa . hee . hari ni dia datang lagi . tapi datang sekejap coz dia nak kena pergi rumah atok dia kat hulu langat . aku hapy sgt dapat jumpa dia . asik gelak je bila dengan dia taw . hee . dia suka buat aku malu sorang-sorang . ishk   ^________________^


tiga : result panggilan ke USM dah di umumkan . alhamdulillah sangat aku aku dan aku berjaya mendapatkan tempat .  wee~ happy sangat . tapi agak teragak-agak nak konformkan panggilan tuh . sebab kos yang aku dapat tuh . sains (kepujian) Kimia . aku sebenarnya masih kabur tentang kos nie . salah aku juga la coz amek kos nie . tapi nak buat camne , da ada lapan pilihan . mana la aku taw dapat kos nie . hee . aku mengharapkan chemical eng . err  . maybe bukan rezki aku kot . okei2 . berbalek kepada masalah aku tadi . haruskah aku amek jer tawaran nie ? atau aku tunggu UPU . tapi UPU pon lom jamin dapat kos yang aku nak kan? aku bukan la ta suka kos yg aku dapat kat USM nie . tapi cuma aku takut takut takut . err, takut apa eyh ? takut susah kot kos tu . hee . aarrgghhh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 t e n s i o n s u n g g u h   T.T



nota kaki : aku kena jawab panggilan ni sebelum 15hb . hmm


ya  Allah ,
bantulah hambamu ini . . .

69 comments:

Qamaruls said...

huhu wat pilihan yg tepat. segalanye di tgn anda. hahaha seram x?

lilypelangi said...

HAHA . seram tak?

semestinya la wak ! err :D

alif haris said...

solat istikharah .. :) keputusan atas bantuan petunjuk Allah lebih baik kan :)

tasya ♥ said...

all the best sis :)

lilypelangi said...

alif haris : hm , byul kata awak . mudah2an Allah beri petunjuk

lilypelangi said...

tasya : thanx ye dik ;)

amna said...

alhamdulillah.. atas rezeki-Nya :)
sama la kita, walaupun cuti lama lg, tapi kehangatan cuti sekolah ttp dirasai tup2 sok dh start balik skolah. cepat kan..

lilypelangi said...

aah amna . terasa da cuti sekolah habes . kawan2 pn da kmbali ke sekolah . hohoho .

alhamdulillah ada rezki :)

tiefazatie said...
This comment has been removed by the author.
tiefazatie said...

tahniah tau!pk elok2..=)

Hans said...

dapat USM?
wah
congrats

Cita - Cita Hans Dolu - Dolu

J.Syazwana said...

USm bukan UPU meh ??

lilypelangi said...

tiefazatie : thanx ye . akan ku pkir sebaiknye . insyaALLAH . huhu

lilypelangi said...

hans : aah . alhamdulillah dpt USM . thanx (:

lilypelangi said...

syazwana : USM skg uni apex . dia bukan under UPU da

fadh leyanie said...

wahh..dapat USM..:)
tahniah lily :)

apik pehe said...

murahnyer yuran..
jangan tajot untuk menimba ilmu..
try jer apa yang mampu..

lilypelangi said...

fadh : terima kasih ye ;)

lilypelangi said...

apik pehe : yuran tu kira murah ke?
ouh . sy akn cube try test :D

M Fizan said...

eh, dia mengajar orang lar..ajar kiter gak ea... :)

muhamad hanif said...

fuiyyoohh..

tahniahtahniah weh!

ibnubaba_04 said...

bestnya cuti sampai bulan 9

lilypelangi said...

Mfizan : sy ngajar org tah org tuh faham tah tak . HAHA

lilypelangi said...

hanif : thanxthanx ye ;)

lilypelangi said...

ibnubaba : best ? rasa cm bese2 je . huhu

alif haris said...

ye mudah-mudahan :) amiin .. btw gdluck ke alam uni :D

lilypelangi said...

alif : betul kata awk tu . hee . tersalah eja lak :p

takut giler nak masuk alam uni . err

Scya Lollita said...

wahh bestye dpt usm .
cik scya aritu terlepas nk apply .
slh pndg :(
wat la istikharah . ALLAH knows the best .

lilypelangi said...

yeke cik scya . ciannya terlepas pndang . .
hm , tape la . da bukan rezki kan .

btul kata cik scya . Allah knows the best !

miss.Addin said...

i wish u all the best :)

doa & minta petunjuk . insha Allah , Allah akan bantu .

chemay said...

tahniah dapat usm.
buat pilihan yang terbaik tau.
:)

lilypelangi said...

miss.addin : thanx for the wish (:

lilypelangi said...

chemay : ok , akan ku buat yg terbaek . insyaAllah !

apik pehe said...

hak ah..murah la tu setahun seribu lebih..huhu..kat UMP ni kalau degree engineering..mahu seribu lebih satu semester..huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah..
Buatlah solat istikarh..
Moga dpt buat keputusan dengan tepat.. ;)

lilypelangi said...

apikpehe : mahal nye kat UMP . tapi katanya ump memang mahal . separa kerajaan jer . tul ke?

lilypelangi said...

mummyqistina : thanx mummy ! :)

apik pehe said...

uihh..tak lah..full kerajaan..tapi bidang engineering semua camtu..huhu

ain revival said...

hehe..tahniah ek..gudluck jugak..okeyh ah tu dpt cos tu..fakulti ain pn ade y tawarkan kursus tu..

:)

lilypelangi said...

ouh~ yeke dgr kata time graduation UMP mahal skit . tp tataw la .

sy ni tah berpeluang dapat kos engineering tah tak . hooho .

apikpehe study kt ne? amek kos eng ke?

lilypelangi said...

ain revival : thanx ye :)

kos tu memang okei . tp tkut ta ley bawak . hoho . ain fakulti ape?

apik pehe said...

haha..mesti la kt UMP..amik software engineering..kalo nk dibanding kan dengan uitm tu mmg la murah uitm lagi..sbb khas untuk melayu..mara tanggung..hehehe...

mek belajar molek deh..belajar la aper2 pon..aslkan ader ilmu

teha said...

haishh ! xyah kabur2 eh.. pilih jee ikot hati.. hahaha !

Hans said...

hebat lah
USM best owhh
:-)

Juvana Episod 8

Nasriq said...

tahniah... belajar rajin2...

Andrik McVean said...

tahniah!!!!!!! hi i have followed your blog and i hope you can follow me back

lilypelangi said...

apik pehe : ouh yeke . mesti best kos awk kan ? uitm memang la mura . huhu. tu la , sy cdg nak amek je kot kos nie .
gpon mak ayh sy nak sgt sy p penang . huu~

lilypelangi said...

teha : ikut kan hati ta nak pergi mna2 pon . hahaa

lilypelangi said...

hans : sy tataw lagi USM tu cmne . huhu

lilypelangi said...

nasriq : terima kasih . insyaAllah akn belajar sungguh2 :)

lilypelangi said...

andrik : thanx, insyaAllah i will follow u back :)

deeya said...

yunx ! peluang da ade depan mata tuh kebas jerla .. cube tanamkan minat untuk belajar bende baru okey ! gud luc dear ! =)

lilypelangi said...

deeya syg~ hehe . memang nak kebas . tp takut-takut ag nie .hee .
ok, thanx yo ! (:

ain revival said...

Fakulti sains gunaan aka applied sciences..

:)

KuNanGKuNanG said...

tahniah....

amir aizat said...

congrats!

fiQ'Ra said...

congrats dear~ :)

miss keila said...

wah..tahniah...buat keputusan dgn betul..good luck dear..=)

kokser kokdam said...

wah3.. tahniah2

apik pehe said...

haaa..dah mak ayah setuju tu..terus la pegi..hehee..restu ibu bapa lagi penting

lilypelangi said...

ain revival : ouh~ sains gunaan . best tak?



kunangkunang : thanx awk (:

lilypelangi said...

amir aizat : terima kasih :)



fiq'ra : thanx dear !

lilypelangi said...

miss keila : thanx again . okei . sy akn pkir masak2 dulu . huu



kokser kokdam : thanxthanxthanx! huu

lilypelangi said...

apikpehe : mak ayh memang da restu sgt bila dapat tahu sy dpt penang . tp sy berat hati nk tgalkan mereka . jau~~ huhu

Papa Mifz said...

last pakai inai masa kawen dulu...:)

apik pehe said...

hehehe..takper..pergi belajar jer..nanti biler dah berjaya..tolong mereka balik..huhu

Ain Nadiah said...

kena ikut minat juga.. yg penting kalau boleh tanya orang yg dah ada pengalaman blajar kos tu,,

amir aizat said...

so amek usm x?

lilypelangi said...

amir : amek! huhu :)