Wednesday, June 15, 2011

i am daddy's little girl (:

sempena hari bapa ini , aku ingin mengucapkan HAPPY FATHER'S DAY to my lovely father . hoho .

this is my ensem daddy lol :
kacak kan ? wee~

haaa . cuba teka umo ayah aku berapa? hoho . aku pagel ayah aku , ABAH . abah sebenarnya  bekas tentera laut . huuuuuuuuu . ayah aku time kerja jadi navy selalu g outstation . abah aku jumpa umi aku pon dekat labuan . sebab tu kampung aku belah mak kat labuan . best ouh !  abah pernah pergi ke hong kong , taiwan , jepun  and banyak lagi tempat lah . semua tu sebab kerja jadi navy . hoho . best kan? aku dulu pon pernah berangan nak jadi navy cam abah sebab aku nak jugak pergi ke luar negara . tapi disebabkan aku nie kecik , BMI lak selalu tak cukup . hahaha . abah gn umi aku pon bukan bagi sangat kalau aku nak masuk tentera . katanya susah~ huhu . 

okei la . abah bersara awal . sekarang nie abah kerja tukang jer . buat rumah . walaupun kerja tu nampak tak semenggah , tapi aku bersyukur kerana dapat lagi hidup makan dari gaji buruh tu . orang lain pandang rendah dengan kerja buruh abah aku nie . kalau korang nak tahu , polis selalu kacau abah aku kerja . hey hey hey ! korang ingat asal kerja buruh jer cap INDON lar! baek skit~ selalunya kalau abah pkai baju kerja buruh tu mesti polis ingat abah indon pastu nak minta duet .  . time abah aku nak balek kerja , ada polis tahan abah aku . pastu sibuk-sibuk tanya moto siapa yang abah aku tengah tunggang . duk sebuk tanya 3 4 kali . elow?? ngat abah aku pencuri moto ker? pastu sebuk tanya abah aku ade lesen ke tak . haa, last-last abah geram abah tunjuk kan 'BAPAK LESEN' kat polis tu . huhu . bapak leseh tu means , bukan setakat lesen  kereta moto, tp abah ada lesen bawa lori dengan kren skali . wuuu~~ hebat tak abah aku ?

aku tahu , polis tu aim indon-indon minta duet kopi . yela , dia ingat abah aku indon . then ley ar dia minta duet . ishk! ta baek taw kerja nak rasuah nie . sepatutnye polis jadi idol yg baek . yela , kerja sebagai penjaga keamanan masyarakat . tapi kalau maen rasuah , maaf la . memang aku tak kan respect . hm , aku tahu bukan semua anggota polis macam tu , and bukan setakat anggota polis yg maen rasuah . tapi apa yang aku ingin tekankan , jangan lah main rasuah ye ! kesian anak bini makan duet haram . tepuk dada tanya iman (:

58 comments:

kokser kokdam said...

=D

KuNanGKuNanG said...

mesti anak ayah kan?muka pn nak seiras..

lilypelangi said...

kokser kokdam :
hoho.senyum jer? :D

lilypelangi said...

kunangkunang : sy anak umi abah :)

cik azeya said...

bapak kite pun bekas tentera. tp tentera darat. hehe.

*bagus betul polis tu main rasuah rasuah kan. sampai mati bawak duit haram dalam badan. haiyaa

lilypelangi said...

cik azeya : yeke? sma lar kita ! best taw jd anak bekas tentera nie (:

tu la , siapa yg brani amek rasuah memang makan duet haram lar

apik pehe said...

hehehe..patut la muka same nga ayah...hehe

nadia ar-rumaisha said...

eh dah hari ayah ye...hurmm punya saye tak alert...huhuhu

lilypelangi said...

apikpehen : sama ke?? hehe

lilypelangi said...

nadia : bulan ni an hari ayh :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tula x baek polis yg mcm tu kan..dgn sapelah kita nk berharap jaga keselamatan kalau polis pon x blh diharap..akak dgn hubby pon ada kes kena tipu tp malas nk wat report psl dh tahu polis x kan amik port dgn kes ikan bilis mcm neh..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak folo kamu juga k..

lilypelangi said...

rina avail : beselah tu , kalau kes-kes kecik nie memang dia pandang sebelah mata je . tape la , yg pnting kita sendri jaga keselamatan kita kan.

btw , thanx follow (:

apik pehe said...

hak ah..same2..cuma intan takder misai..hehee

lilypelangi said...

hahaa . melampau gak lau intan ade misai . mau lari orang :DD

miss.Addin said...

hee happy father's day :)

M Fizan said...

ish3..polis macam tu memang tak boleh pakai..huhu

kirim salam kat abah intan ea..:)

lilypelangi said...

miss addin : hapy father's day :D

lilypelangi said...

Mfizan : insyaAllah intan smpai kan :)

apik pehe said...

hahaha..
intan anak ke berapa?

amna said...

SELAMAT HARI BAPA !
semoga ukhuwah antara awal dgn abah akan kekal sepanjang hayat. ameen :)

p/s:bestnya dapat melancong!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

SELAMAT HARI BAPA JUGA BUAT AYAH cIKPELANGI.. ;)

muhamad hanif said...

Fuiiiyyyooobhhh...kemsalam bapa..

lilypelangi said...

apik pehe : cube teka dlu ? :DD

lilypelangi said...

amna : thanx ! :)

memang best pom dapat pergi melancong . huhu

lilypelangi said...

mummyqistina : selamat hari bapa juga kepada bapa QIS :)

lilypelangi said...

anif : insyaAllah ye :)

Arief said...

jahat polis tu..
tak tahu yang navy lg gmpak dr polis..
polis tak tau berenang..navy pndai.hehe

ABU said...

slmt hari bapak..abu dah tak de bapak...:(

lilypelangi said...

arief : navy memang gempak pon!! hehe

ayh sy navy bahagian menyelam la :)

lilypelangi said...

ABU : hm , tape la . sabar ye .
selamat hari bapa juga . .

J.Syazwana said...

ish tah pape je polis mintak rasuah. huh. grrr


p/s : sayang kite tag kamu untuk join contest. kalau rajin meh la join k :)

Nasriq said...

errr...say no to rasuah... makan suap dan seangkatan dengannya...

alif haris said...

wah ada lesen kren n lori ?? wahh dulu sy penah bercita2 jadi driver lori taw .. hehe :) btw selamat hari bapa :D

apik pehe said...

aihhh..anak ketiga..betol?

ABU said...

:) thaks

Far8 budak baik said...

selamat hari ayah wehh..
takde ucapan untuk bakal2
ayah ker??
hahahaha =p
waaa..ayah kau spoting je..

Hans said...

tahu xper
tu budak2 skrg perangai pelik2
salah satunya makan makanan dari sumber xhalal
macam contoh rasuah tu
xguna kan polis macam tu
patut ayah ko rakam jer diorang minta rasuah tu
pastu kasi tv3
baru diorang tahu

Maharaja Lawak Minggu 12

fadh leyanie said...

happy fathers day..muka lily sama ngn ayah :P

ain revival said...

waahhh..muka cam sama..like father like daughter..

selamat hari bapa..:)

lilypelangi said...
This comment has been removed by the author.
lilypelangi said...

syazwana : thanx for the tag . insyaAllah sy join (:

lilypelangi said...

nasriq : btul kata awk . say NO to rasuah (:

lilypelangi said...

alif haris : hebadd kan ayh sy ? hehe. uh? bercita2 nak jd drebar lori? hoho . skg jd ape? :D

lilypelangi said...

apik pehe : tekaan yang tepat lar !

mne taw ? :D

lilypelangi said...

abu : welcome (:

lilypelangi said...

far8 : selamat hari bapa juga kepada bkal2 bapa :)

lilypelangi said...

hans : ayh sy malas nak kecoh2 . huhu

lilypelangi said...

fadh : hapy father's day juga .

same ke?? :D

lilypelangi said...

ain : selamat hari bapa juga :)

apik pehe said...

yeahh!!!yeah!!!!
lidi!!
kita juara!!
hehehe

lilypelangi said...

hahaha . nanti2 . teka dulu adik bradik intan :D

deeya said...

tak semua polis tu baek ... alor ! ayah kte pun buruh jugak . dia tukang buat umah .. tp ta ade pulak polis kacau dia . kalau ade , haaaa siap lah kau aku lempang . hahakz !

lilypelangi said...

hm , sy pon pelik kenapa polis tuh kacau ayah sy . err .
ikutkan hati memang na lempang . hoho

farah da butterfly said...

wahhhh.. anak ayah nie..=)

lilypelangi said...

farah : anak mak ayah lar (:

missh chiorika said...

happy father day ;)

apik pehe said...

aaaa..kalo tgk dari segi muka ayah tu..4 @ 5..huhu