Monday, May 30, 2011

hapy holiday !

cuti sekolah . inilah masa-masa yang dinanti-nanti budak2 sekolah dan juga aku . hee . aku bukan ape . walaupun aku bukan lagi budak sekolah , tp aku nantikan sebab dapat lah aku jumpa kawan-kawan aku yang kt form6 dan abg long aku balek dari serawak . dia mengajar kt seratok , serawak . semalam flight dia kul 5pm dr kuching . last aku jmpa along aku time raya . yela , setengah tahun lbih gak aku tak jumpa . huhu . rindu taw tak . yela , aku nie jenis rapat gan adk bradik aku . bila berjauhan je , mulalah rasa rindu yg membuak-buak . hee . tapi bila dekat , mula la maen sekeh2 kepala . pening je mak ayah gan perangai kitorang . hekekeke . abg 2nd aku selalu kt rumah je , tak keje jau . so tak sempat rindu . hehe .


okei , semalam ambil along kat LCCT , dia naek flight air asia . 2minggu lepas baru jer amek cozen aku yang kt labuan dekat KLIA , dia naek flight MAS . huhu . since aku cuti aku tak jalan mna-mana pon sekadar g lapangan terbang ambil diorang . cian kan . huhu . memang berbeza la antara dua airport tu . kat MAS tak ramai orang . tak buzy macam kt LCCT taw . mybe antara factornya sebab harga tiket kot . kalau tiket MAS mahal berbanding air asia . g pon air asia selalu budak promosi murah . kadang-kadang siap buat promosi 10sen je harga tiket tuh . tapi memang susah la nak dapatkan tiket time promosi tuh . bila ada je keluar promosi tu , laman web dia memang "hang" terus . adehh .

along aku belikan banyak barang tuk kitorang satu family . best . suka sangat2. heheh . biasalah , kerja cekgu kt sabah sarawak memang tinggi elaunnya . kan? huhu . along aku belikan kek lapis sarawak , baju and lollipop yg besar punya tuk aku je . wee~ sedap ouh kek lapis tuh . da lama tak makan . nyum2 .


 baju kebaya along belikan dari sarawak :D


lollipop warna pelangi :)



nota kaki : kepada budak-budak yang ng cuti sekolah ni , hati-hati n  jaga diri k? hapy holiday ! wee~



8 comments:

soooooour said...

nak kek lapis!!!!!!!!!!!!!!!!

Mrs.Yie said...

selamat bercuti :)

lilypelangi said...

soooooour : mai la dtg lau nak . hehe

lilypelangi said...

mrs. yie : selamat bercuti gak :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

selamat bercuti..
kek lapis srwk mmg sedapkan.. :)

lilypelangi said...

aah lily . sedap gile . huhu

Scya Lollita said...

jauhnye abg dia ^_^
best dpt kumpul adek bradek kan kan kan ;D

lilypelangi said...

cik scya : memang seronok pon lau dpt kumpul adk bradik taw . walaupun skit :)