Sunday, July 10, 2011

penat sangat sangat sangat . tapi seronok bha ! :D

penat penat penat penat
penat penat penat penat
penat penat penat penat
penat penat penat penat
penat penat penat penat
penat penat penat penat
penat penat penat penat
penat penat penat penat
penat penat penat penat


aku penat sangat-sangat taw . sepanjang seminggu ni masa aku memang pack giler . hari ni , cozen aku kahwen . tapi dah mula start *rewang* empat lima hari sebelumnya . siang aku rewang kat kampung , malam aku kerja . tiap-tiap hari cam tu sampai la hari ahad tadi 10.07.11 . alhamdulillah dah selamat diijabkabulkan pengantinnya . memang meriah giler ar kendurinya . ye la , cozen aku tu walaupon lelaki tapi tetap meriah sebab dia anak bongsu . heeeeeeeeeee . dekat puluhan ribu gak habis . pelamin , mak andam , fotographer pon da dekat 3500++ . then mak dia pon ade jemput anak yatim tadi . time anak-anak yatim wat persembahan tadi pon sedeyh sangat taw tengok diorang . aku sempat tengok sepupu aku yang kawen tu pon nanges taw . dia sedeyh . coz dia pon mengalami nasib yg sama . dia telah kehilangan ayah sejak kecil . sebak juga . aku tadi pon hampir mengalirkan air mata tapi aku tahan coz ada si dia ada tadi ! huhuhuhuhuhuhuhuhu .
tadi aku sempat karoke satu lagu . malu nyer !!!!! HAHA .


hari ni dah setahunempatbulan kami bersama . alhamdulillah . kebetulan lak tarikh kawen cozen aku 10hb gak . heeee . seronok giler dapat jumpa dia tadi ! dia datang kenduri kawen cozen aku . dia siap bawak camera dslr dia tu . gambar pengantin sikit jer dia snap . selebihnya dia gambar aku dia tangkap . tak pasal-pasal aku yang jadi model dia T.T btw , nie 1st time aku bawak someone special pergi jumpa family besar aku . agak gugup gak la ! uhuk2 . nasib baek dia pandai ambil hati pakcik makcik aku . hoho .

10.07.11 : tak lupa juga aku ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan 

selamat hari jadi
happy birthday to you
saengil chukha hamnida !!

kat bestfren aku . siti balqis binti mohammed !

dear , semoga panjang umur and dimurahkan rezeki . all the best in your life . happy always and smile always coz ur smile makes everyone happy :) love ya !



*notakaki : rewang tu bahasa jawa . mksudnye gotong royong :)

32 comments:

Aisyah Aina said...

penat tp seronok...takpe la kan :D

Ku Azhar said...

waaaa...besnye ade org tngkp gmbar dia :D

apik pehe said...

hehehe..bizinyer dia..
alhamdulillah..dapat restu dah tu..
biler nak kawen?hahaha

lilypelangi said...

aisyah aina : best giler ! :D

lilypelangi said...

ku azhar : hehehe . best tapi malu :p

lilypelangi said...

apik pehe : alhamdulillah
tapi lama lagi kot ! :p

NURUL AINI NORAZMAN said...

peant seronok xpe,.=))

lilypelangi said...

betul tu ain ! :)

tiefazatie said...

pnt tp berbaloi kan2..=)

lilypelangi said...

yer,, memang berbaloi :)

Far8 budak baik said...

waaaa menangis siap kau
mesti touching gilekn...
huh..
nnti jadi model aku bolehh..
hahaha
tapi 3500++ photographer..
mahal gile..mesti yg pro gile huh

lilypelangi said...

touching la doh.. hhuhu
aku jadi model ko ? on jer . haaha
haha . tak la pro sangat kot :p

nur farahin binti sulaiman said...

sonok la kawin.. heheh.. cik intan bila gi??

lilypelangi said...

arkkk ? sy ? lama lagi kot . hehee

zures said...

bawa bawa la berehat yer...

lilypelangi said...

okei zures ^_______^

Hans said...

rewang memang penat tapi best
:-)

Apabila Aku Meminati Drama Dan Filem Dari Korea Dan Jepun

apik pehe said...

hehehe..kalo nk kawen nanti..ajak apik jadi pengapit tau..hahaha

ABU said...

slmt pengantin baru kpd kazen awk..hehehe mmg la penat kalau ada majlis2 mcm ni kan kan..

lilypelangi said...

hans : ag best bila tgk si dia rewang skali :D

lilypelangi said...

apik pehe : betul nie nak jadi pengapit? ke jadi penyepit ? hehe

lilypelangi said...

abu : terima kasih :D

muhamad hanif said...

tak baik mengeluh ;)

feeza_rashid said...

bawak som1 spesel jmpe fmly besar.. heeee.. chummmeeeeeeeeeel :)

lilypelangi said...

tak ngeluh pon ;p

lilypelangi said...

feeza : hehhehehe . maceh ;D

ain revival said...

kawan pun da ramai y kawen..terkejut ugk sbb aseny umo 21 thn masih muda. tapi tetap doakan mereka bahagia~

lilypelangi said...

yeke . wahh . mudanye da kawen . tp bgus la gk tu .semoga mereka bhagia :)

adan said...

tak pasal2 jadi model sampingan kat majlis tu..

lilypelangi said...

tau tape adan . huhu

alif haris said...

walaupun dah lepas 2 hari .. tp nk jugak ucap .. happy belated bfday tuk bestfren tu hehe :)

lilypelangi said...

huhu , thanx alif ! :)