Wednesday, May 18, 2011

alhamdulillah (:

dup dap dup dap . jantung aku berdegup kencang bila memikirkan tentang result . memang penantian itu stu penyiksaan . lagi siksa bila masa tidak ditepati . mula-mula cakap result matrix akan  keluar kul 12am , then 10am , last-last kul 12tgh hari tadi baru ley cek . tapi memang mencabar tahap keimanan aku taw ta . dalam masa satu jam sja dari pukul 12-1 p.m , rating bagi site KPM naik dengan mendadak . tah brape ramai la yang meng-klik laman web tu . ta dapat dek nak bayangkan . huhu . perasaan resah terus jadi BENGANG  . laman web facebook yang menjadi pujaan ramai pom dikerumuni budak-budak matrix . macam-macam komen diorang tinggalkan . siap ade yang pikir result matrix ta jadi lagi .  adakah patut . huhu .


aku pom risau sebenarnya , tapi apa boleh buat . lau ikut2 klik pom nty bukan dapat pom. so ak pom p la melayari mimpi tuk tenangkan hati . dalam kul 3.30 ptg baru ak start on9 balek . seb bek la kurang orang yg on9 . masing-masing p sambung buad kerja agaknya . aku pom memulakan misi aku tuk mencari laman web tuk semak keputusan . macam-macam link ak dapat . semua ta lepas . dalam setengah jam seterusnya baru la aku dapat link sebenar . so , klik kt sini k tuk semak keputusan matrix .

dengan lafaz BISMILLAH , aku pon kuatkan semangat ku untuk semak result . aku memejamkan mata ku , lalu aku klik . aku intai skit . eyh , ta napak pape . jantung masih berdegup laju . kalah F1 kat litar sepang . rasa nak tertanggal jantung aku ni . hhuhu . ahh! terima je lah apa adanya . coz ini lah hasil yang aku dapat atas apa yang aku buat . U GET WHAT U GIVE ! betul tak ? huhu . aku bersedia dengan apa jua keputusan . huk . DAN dengan rasa syukur ke hadrat Ilahi , keputusan aku baik . alhamdulillah . walaupom ta dapat 4 rata , tp sekurang-kurangkan sem dua lepas gk la 3.5huhuh . syukur sgt-sgt . and disebabkan sem satu aku bese-bese jugak , so , pngk aku pom bese-bese jugak . huk . but , syukur sgt la . my result still can makes my parents proud . ngee .

so , thanx to ALLAH for this succes , thanx to my family for their supported and friend that always make me smile . thanx ! i'm really2 appreciate it . kehidupan kt matrix nie memang mencabar . aku tak nafikan pom . rmai budak junior aku tanya psal matrix nie ssh or tak. blaja kt mana-mana semuanya sama kn? yang penting niat . btul ta ? and , matrix nie susah sebab blajanya laju . itu je , tp lau kita betul-betul fokus kita pasti ley bawak . pengorbanan yang slama ini aku korbankan membuahkan hasil jua . fuhh . syukur again !

masalah sebenar mula timbul . aku ada masalah nk tentukan kos yang patut aku amek pasni . aku BINGUNG ! BINGUNG ! BINGUNGGGGGGGG ! huhu . adehh . macam mana nie , jumaat ni da buka UPU fasa II . hm , ta pe la mlm nie aku  cuba menelaah tentang diri aku n kelayakan yang aku ley amek . huhu . korang2 pom lau nk semak kelayakan U , korang ley check kt sini . 





all the best ! (:

12 comments:

eyqa said...

baik2 buat pilihan :)

lilypelangi said...

ok , thanx eyqa :)

fadh leyanie said...

belajar kat matik susah tapi berbaloi kalau ada usaha..:)

lilypelangi said...

btul tu fadh ! usaha tangga kejayaan :)

M Fizan said...

rmai yg ckp matrik sgt2 pyah sbb laju..terer lar awk :)

PST ea?

lilypelangi said...

agk payah la , ta lau usaha pasti ok nye . huhu . thanx . sy bese2 je pom .

yup , sy PST ! (:

nasri said...

wahh..nie pointer mest tinggi nie..congrats.. dak2 matrik kn pndai2..hehe~ erm.. nk smbung kos pe nnt?

lilypelangi said...

haha . nasri2 . mne de . bese2 je pom la . hm , tataw lagi la nak amek kos ape . pening3~

adjie purbojati said...

blog ini bintangnya banyak yaa...hehe
mampir ya sob..

lilypelangi said...

adjie nk skit ke bntang chenta ? hek2

cik azeya said...

bestlah awk. gud luck pilih course ae. :)

lilypelangi said...

thanx cik azeya (: