Monday, August 8, 2011

tutorial pasang lagu

assalamualaikum


sempena nak raya . jom la sama-sama kita memeriahkan blog kita dengan lagu raya . hehehehe


jop tutor . senang jer :)

1- blog-->dashboard-->design-->add gadjet-->

2- pastu korang cari lah lagu yang korang nak kt utube , then tekan share .

3- korang klik embed and seterusnya cm gmbar kt bawah nie


4-copy code tu then tuka sikit . contohnya :

<object width="425" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/y68_sNvD4MA?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/y68_sNvD4MA?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="349" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

merah : tukar la saiz ikut kesesuain blog korang . biasanya width=200 , heigth=25
hijau : korang tuka dari 3 ke 1 . baru cntik sikit
biru : delete ayat tu . 
oren : tambah ayat &amp;autoplay=1 selepas rel=0


lepas tu korang dah boleh save !


okei . itu jer . senang kan ? cuba lah yer :)


8 comments:

Ezy Chiaki said...

hihikk..
dh letak lagu raye dh semlm..
=)

sergeant keroro said...

tak suka lagu, hehe :P

p/s : faham tak tutorial tu? :)

Prince Halilintar said...

mmg senang jer..tapi prince malas nk ltk lagu nnt klu buka kat opis bising plak..hehe

Hans said...

den malas nak letak lagu
nanti blog berat
:-)

muhamad hanif said...

aku pena cuba dulu, tapi tak berjaya..

So, malas dah..


lalalalalala

anismelon said...

dear..boleh..tapi anis akan pilih yg mane anis nak lah erk..heee..

Iffah Afeefah said...

tak suke de lagu jugak

duit free said...

tak berat ke blog